Decadance bar Bucuresti

Decandance: arome decadente și vibe new-yorkez, în centrul Bucureștiului

Decadance este un proiect nou de food & bar din Capitală, creat de către Alexandru și Alin Tudor, doi dintre cei mai premiați barmani din România. Situat în centrul Bucureștiului, în clădirea Landmark, Decadance îmbină un decor demn de artele spectacolului, cu un meniu „viu” de băuturi și preparate inspirate din bucătăria tradițională, reinventată.

Punctul de plecare

Tema centrală pentru Decadance a fost un spectacol de dans. De aici au pornit atât numele, cât și inspirația pentru design-ul interior.

Avem multe elemente de identitate luate din lumea dansului, a spectacolului – de la întreaga zonă de bar, la schema de culori. În momentul de față, când spunem Decadance, ne referim la o decadență din punctul de vedere al aromelor și al combinației de gusturi. Vorbim despre o încântare a tuturor simțurilor, un loc care te atrage în permanență prin atmosferă, prin noutăți care trebuie experimentate.”, spune Alexandru Tudor.

Decadance a apărut dintr-un mix de nevoi: al celor doi inițiatori de a găsi provocări în munca lor de zi cu zi, și a bucureștenilor de a putea merge într-un loc ce oferă constant experiențe noi. De la idee până la deschiderea efectivă a Decadance cel mai anevoios moment a fost găsirea spațiului potrivit. Zona de 180 mp de la parterul clădirii Landmark s-a dovedit câștigătoare, iar lucrările au început la finalul lui aprilie 2018. Trei luni mai târziu, Decadance se deschidea oficial, întâmpinându-și oaspeții pentru lunch, dinner și drinks. Alături de programul zilnic, brunch-urile de weekend au devenit deja o tradiție, terasa din fața locației găzduind numeroase evenimente în aer liber.

Design

De design-ul interior de la Decadance s-a ocupat Grosu Art Studio, birou de arhitectură fondat de către Victor Grosu. Plecând de la lumea teatrului, echipa a creat un spațiu care împrumută elemente din artele spectacolului, amintind totodată de atmosfera relaxată din marile capitale europene.

În spațiul de la Decadance se remarcă mai multe elemente cheie, precum: peretele turquoise format din cărămizi, ce se regăsesc și în suportul canapelelor construite special pentru locație sau arcadele de la bar inspirate de arhitectura de la Scala. Corpul central de iluminat și tăblia de deasupra barului (ce amintește de tablele pe care se anunțau piesele de teatru în trecut) au fost create custom made de către cei de la Co Laboratory Design.

Food, Drinks & Vibe

Meniul de mâncare este ca un organism viu, ce se transformă sezon de sezon. Partea de food este inspirată de către rețetele tradiționale românești, reinventate în bucătăria Decadance. Astfel, unul dintre cele mai apreciate preparate îl reprezintă chipsurile de mălai, ce amintesc de mămăliga coaptă pe plită. Cu toate acestea, meniul poate vira în orice zonă de influență din lume, fără a-și pierde identitatea.

Partea de băuturi este extrem de importantă pentru noi și vrem să oferim constant noi gusturi și experiențe. Ne punem mereu amprenta pe cocktailuri, cu ingrediente neobișnuite. Ne preparăm in house siropuri, cordial-uri și în curând ape tonice, iar limonadele au mereu la bază fructe proaspete. Folosim ingrediente de sezon , iar plăcerea noastră absolută este să preparăm băuturi off-menu, să ne surprindem mereu oaspeții care își doresc un gust autentic.”, spune Alin Tudor.

Muzica vine în completarea vibe-ului general, fiind un mix cu influențe new-yorkeze, ales chiar de către Alexandru și Alin. În plus, la petreceri sau seri tematice, sunt invitați DJ care transformă Decadance într-o locație perfectă pentru distracție after hours.